Caderea parului, motivele care duc la caderea parului
Caderea parului poate fi considerat anormal daca cade in cantitati mari si lipseste cresterea normala din nou. In fiecare caz, cand observam o cadere de par exagerata, intervenim cu un tratament adecvat sa stimulam folciul parului, ajutand cu aceasta circulatia sangelui.

Tratamentul devine cu adevarat eficace daca are efect in doua directii:

– inceteaza caderea parului
– stimuleaza cresterea normala din nou a parului

Daca pierdem mai mult de 40-60 fir de par zilnic putem vorbi de caderea parului, alopecie.
Pierderea parului poate fi peticit si imprastiat, adica difuza. Ambele pot duce la chelire irreversibila daca felciul parului si negul de par din acestea pier. insa daca negul parului nu piere, numai divizarea celulelor matrix aflate pe acesta inceteaza pentru un timp, poate cauza chelire temporara. Scopul tratamentului pentru chelirea temporara este stimularea diviziunii celulelor matrix care regenereaza firele de par, si intensificarea depozitului de keratina si a metabolismului a pielii capului.
Caracteristicile alopeciei androgenetice

Confuzia receptorilor hormonale, pierderea parului poate fi observat pe crestet. Pielea capului devine subtire, atrofiat, stralucitor. Se pot vedea dilatari a arterei firului de par, dar fanta de iesire a negului de par nu este vizibila. Formarea aceastei boli incepe in tinerete.

Scopul terapeutei este intarzierea chelirii cu tratament adecvat.
Caracteristici ale alopecia seborrhoea

Dominarea hormoanelor masculine stimuleaza producerea extrema a glandelor de sebum, care duce la formarea seborrhoea. Seborrhoea cauzeaza shimbarea intensa a parului, mancaturi neplacute a pielii capului, ingrasarea rapida a parului. Caderea parului incepe pe tample si crestet. Firul de par in acest caz se subtiaza, este nelucios, cu lipsa nutritiva.
Alte cauze ale caderii parului

– probleme de tiroidism, rinichi, hormon feminin
– febra cu durata lunga
– consumarea anti-coagulantelor
– medicamente de slabire
– dieta (nutritie saracioasa, unilaterala)
– circulatie a sangelui rau
– hipotensiune
– anticonceptionale
– lipsa sau supradozaj de vitamine
– chelire de batranete
Cadere de par cauzat de stres

– Se scurteste ciclul de viata a parului, multe firuri de par devin brusc in perioada telogen.

Poate fi cauzat de:

– oboseala psicho-fizica
– stirea mortii
– accident
– teama de caderea parului insusi
Caderea peticita a parului

in acest caz parul cade in mari cantitati, dar numai in anumite zone.

Cauze:

– psichologice
– infectii locale
– inflamatii (dinti, amigdala etc.)
– probleme hormonale

ALOPECIA AREATA: Cauza exacta este inca necunoscuta, o fel de boala autoimuna. tesutul uman al sistemului imunitar se apara, in cazul prezent unitatile fuliculare a parului. Vindecarea este diferita la fiecare pacient, vindecare spontana sunt la 30-40%.
in cazuri acute, cand boala in timp scurt devine avansata, trebuie cautate focari inflamate in organism.

ALOPECIA AREATA TOTALIS: vorbim de aceasta daca cade toata parul.

ALOPECIA AREATA UNIVERSALIS: este vorba de aceasta daca parul cade nu numai de pe pielea capului dar si de pe alte parti al corpului.

ALOPECIA OPHIASIS: inseamna caderea parului de pe ceafa pana la urechi. Pe langa pierderea parului apar probleme si in cresterea unghiei.

ANDROGEN ALOPECIA: Apare frecvent la femei androgena alopecia. in perioada de schimbare scade nivelul hormonelor feminine, ostrogen in organism. in acelasi timp creste nivelul hormonelor masculine, androgene prezente si in organismul femeii. Chelirea femeilor arata un alt model decat a barbatilor. Putem vorbi despre pierderea parului de pe intregul cap, pe crestet putem observa o rarire liniara.

TRICHOTILLOMANIE: Smulgerea, rasucirea parului cauzat de depresie. Acest fenomen in fiecare caz se explica prin motiv psichologic (boli de inghesuire)

CaDEREA PaRULUI sI CHELIRE CA URMARE AL CHEMOTERAPIEI: chemoterapia aplica asa numitele citostatice. Citostaticele distrug hotarat celulele care cresc repede si se divizeaza des, cum sunt celulele tumoroase. Dar aceasta ataca nu numai celulele bolnave ci si cele sanatoase. Aceasta cauzeaza pierderea de par, care difera la fiecare pacient, depinde de cantitea parului de inaintea tratamentului si de intensitatea medicamentelor folosite ca tratament. Dupa terminarea tratamentului parul creste din nou, de multe ori devine mai des decat a fost.

Cautari recente:

cauzele caderii parului,caderea parului cauze,motive pentru caderea parului,caderea exagerata a parului,motivele caderii parului,motive ale caderii parului,cauze ale caderii parului,caderea parului exagerata,cauze caderea parului,boli care duc la caderea parului,caderea parului motive,cauze care duc la caderea parului,motive caderea parului,alopecia seborrhoea,motivul caderii parului,yhs-002,cauza caderii parului,motive de cadere a parului,motive de caderea parului,cadere de par,Picarea parului,motive ptr caderea parului,Căderea intensă a părului din ce cauză poate fi?,caderea parului din ce motiv,candida si caderea parului,cauze fir par subtire vitamine